Vraag subsidie praktijkleren aan

Tussen 2 juni en 15 september 2024 kunnen we weer de aanvraag indienen voor de subsidie praktijkleren voor leerlingen in het schooljaar 2022/2023. Mocht je hier gebruik van willen maken, dan horen we dat graag zo snel mogelijk, zodat we je aanvraag nog tijdig in behandeling kunnen nemen. Op 16 september 2024 sluit het loket en kunnen we geen subsidie meer aanvragen voor het schooljaar 2023/2024.

Voor wie is de subsidie praktijkleren?

De regeling subsidie praktijkleren is een tegemoetkoming voor werkgevers in de kosten die zij maken voor het begeleiden van leerlingen en studenten. Op deze manier hoopt de overheid werkgevers te stimuleren om meer praktijkplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Erkende leerbedrijven komen in aanmerking voor subsidie voor een leerlingen die een leer-werktraject volgen in het MBO, MBO studenten die een BBL traject volgen, studenten die een duale of deeltijd HBO opleiding volgen en promovendi en TOIO’s in opleiding.

Voorwaarden subsidie praktijkleren

Bedrijven en instellingen die een praktijk- of leerwerkplaats aanbieden én een erkend leerbedrijf zijn, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. Na afloop van de begeleiding dien je jouw aanvraag in. Het HR5 salaristeam heeft ervaring in het aanvragen van je subsidie en helpt je hier graag mee.

Vraag subsidie praktijkleren aan via HR5

Is bovenstaande situatie voor jou van toepassing? Dan kunnen wij de aanvraag indienen. Stuur zo snel mogelijk een e-mail naar salaristeam2@hr5.nl met de betreffende leerlingen. Op die manier kunnen we de aanvragen tijdig. Net als voorgaande jaren zijn dit additionele werkzaamheden en zullen deze op nacalculatie worden doorbelast.

Afbeelding door Berkeley Communications via Unsplash

Op de hoogte blijven?

Benieuwd naar meer artikelen, weetjes of nieuws op HR en wetgeving vanuit HR5?

Volg ons dan op Social Media.